Skomodeller

Här visar vi upp olika skomodeller och tipsar om skor som passar för alla tillfällen. Allt ifrån vardagsskor, inneskor, loafers och mycket mer. Är du ute efter ett par nya skor men vet inte exakt vad du vill ha? Då har du hamnat helt rätt då vi ger våra bästa tips på massa snygga skomodeller.

Olika typer av skor

Skor har blivit ett uttryck för mode. Idag finns det väldigt många olika skomodeller i olika färger och material. Hur ska man då välja? Vi listar upp en rad olika skomodeller och var du kan köpa dem. Kolla in våra tips nedan och hitta skon för dig.

Stylish and fashionable shoes, sneakers and boots.

Vinterskor

Ett par rejäla bra vinterskor är något alla måste ha hemma, redo för att ta fram när kylan kommer. Det finns en del olika skomodeller att välja mellan - kängor, boots, curlingkänga, Chelsea boots och stövletter.

Boots in the snow
Cropped shot of a woman trying on different pairs of shoes

Sneakers

Sneakers finns i många olika modeller till både killar och tjejer, populära skomodeller är chunky sneakers, platå, klassisk modell, Converse och mycket mer. Här nedan tipsar vi om våra favoriter.

Tofflor och sandaler

Tofflor och sandaler räddar oss i sommarvärmen, ett par snygga platåtofflor eller sandaler är något alla borde ha hemma.

Man's legs sitting on the rocks above the road near ocean. Intentional sun glare
Young pretty fashioned girl

Klackskor & pumps

Är en av alla skomodeller som finns idag, många använder klackar lika väl till vardags som till fest. Det finns massor av olika modeller att välja mellan - kilklack, stilett, pumps och festklackar. Kolla in våra tips nedan för att hitta det som passar dig bäst.

Loafers

En skomodell med stil, den blir allt mer vanlig och passar bra till vardags som till festligare tillfällen. Tasselloafern och pennyloafern är de vanligaste modellerna.

High-quality men suede loafers
Young woman sitting at the bed in her bedroom, getting ready for work, putting on her boots.

Stövlar

Stövlar finns i många utföranden. Skinn, mocka, cowboyboots, ormskinnmönstrat, vita och knähöga är bara några av de olika skomodeller som finns. Ett par snygga stövlar vill man ha hemma, de funkar lika bra året runt, ett måste i garderoben.

Rolig fakta om skor

Klackskor för män?
Klackskon började sin tid som en sko för herrar, under 900-talet hade män det som ridskor.

Skillnad på höger- och vänster?
Innan 1818-talet fanns det ingen skillnad mellan höger och vänsterskon.
Det första paret med en höger och en vänsterfot tillverkades i USA.

Världens största skor
Tillverkades i Filippinerna, skorna är 5,5 meter långa och 2,25 meter breda.

Världens dyraste skor
Den dyraste skon såldes på auktion för cirka 6 miljoner kronor.